Schelpdieren zijn bij ons dagelijks te verkrijgen in de winkel. Je kan ze op voorhand bestellen per 250 gram. Zoek je schelpdieren die hier niet bij staan? Contacteer ons per e-mail of telefonisch om te weten of we ze in huis hebben!

Wulken

16,00/kg

Wulken zijn grote schelpen met vlees dat lijkt op dat van een inktvis maar veel zoeter smaakt. Ze maken deel uit van een zeevruchtenschotel of zijn lekker als hapje bij een aperitief! De online aangeboden wulken zijn gekookt met kruiden. Wil je ze liever rauw? Neem contact met ons om rauwe wulken te bestellen.

Scheermessen

12,00/kg

Scheermessen zijn langwerpige schelpen met veel vlees die uit onze Noordzee komen. Ze hebben een zoetige smaak, je kan ze heel kort in de pan wokken met kruiden en nadien eventueel wat gratineren in de oven.

Palourdes

21,00/kg

Palourdes of tapijtschelp zijn kleine ovale schelpjes die vooral gebruikt worden in ‘pasta vongole’. Ze zijn zo’n 5 centimeter groot en kunnen wit, grijs, geel tot bruin zijn, ze zijn meestal ook gevlekt. Je kookt ze best met een beetje olijfolie en look in een pan. Je kan er ook verse kruiden zoals koriander bij doen! Ook in sauzen, stoofpotjes en soepen mogen deze schelpen niet ontbreken. Verkrijgbaar per 0,25 KG.

Mosselen

7,008,00/kg

Mosselen zijn het favoriete schelpdier van de Belgen. We verkopen de Zeeuwse bodemcultuur mosselen die bekend staan om hun specifieke smaak, stevig vlees en structuur. Er zijn verschillende maten hierin verkrijgbaar gaande van Super, Imperial, Jumbo, Goudmerk. Online bieden we meest verkochte aan.

Kreukels

15,0016,00/kg

Kreukeltjes of alikruiken zijn kleine bruine-zwarte zeeslakjes. Het heeft een fijne smaak en een soepele structuur. Ze zijn zowel vers als gekookt te verkrijgen.

Kokkels

per kilogram

12,00/kg

Kokkels zijn wit-bruine kleine geribbelde schelpjes. Ze worden geraapt in de Waddenzee en zorgvuldig gespoeld zodat er geen zand meer in de kokkels aanwezig is. Je kan ze garen op dezelfde manier zoals mosselen, in een pot met kruiden en eventueel een klein scheutje witte wijn. Verkrijgbaar per 0,25 kg.

Coquilles

Bellen voor prijs

Coquilles of Sint-Jakobsschelpen zijn op bestelling te verkrijgen. Na het openen en schoonmaken van de schelpen heb je de coquillenootjes die zeer zacht van smaak zijn en het oranje koraal die een krachtige smaakmaker is voor vissauzen.

Clams

13,50/kg

Clams zijn middelgrote schelpen, de schelp is dik en het vlees stevig. De bekendste bereiding met clam is Amerikaanse clam chowder soep. Daarnaast zijn ze lekker gemarineerd in de oven of als toevoeging van een zeevruchtenschotel.

Amandes

6,00/kg

Amandes zijn grote amandelvormige schelpen uit Frankrijk met typische wit-bruine kleurlijnen. Het is een dikke schelp met veel vlees, dat stevig is en lekker van smaak. Je kan ze gratineren in de oven met brunoise groentjes of stomen met kruiden.

X