Een unieke belevenis!

Een bezoek aan de enige oesterkwekerij van België is een unieke belevenis als thema-dag met de vereniging, familieuitstap, teambuilding,… Maar ook kinderen & jongeren steken iets op van een leerrijke rondleiding tussen de oesters.

 

Je bezoekt onze oesterkwekerij onder begeleiding van een gids. Er wordt een stukje ‘oestergeschiedenis’ verteld. Wist je dat we in België al meer dan 250 jaar een oestercultuur hebben? Je komt meer te weten over de gegeerde ‘Ostendaise’ tijdens de Belle-Epoque periode, de verschillende oesterkwekerijen aan de kust en hoe de oesters vroeger gekweekt werden.

Na een stukje geschiedenis verteld te hebben focussen we ons vooral op de huidige technieken om de Oostendse oester te kweken. We geven je inzicht in hoe we, sinds 1995, kleine oesterlarves creëren en deze verder laten groeien tot volwaardige lekkernij!

De rondleiding gaat grotendeels buiten door op de pontons die op de spuikom drijven. Op deze plaats kunnen de groeiende oesters gedemonstreerd worden en wordt een duidelijk beeld geschept hoe alles in zijn werk gaat. Bij regenweer wordt dit gedeelte binnen verteld aan de hand van een presentatie, op manier krijg je uiteraard ook heel het verhaal te horen.

Daarnaast neem je ook een kijkje in onze binneninstallaties waar de oesters gesorteerd, gecontroleerd en geaffineerd worden voor verkoop.

Zowel tijdens als na de rondleiding is er ruimte voor vragen zodat je volledig op de hoogte bent over het kweken van oesters maar ook over andere schaal- en schelpdieren.

Bij iedere rondleiding is een degustatie inbegrepen van twee oesters met een glaasje wijn. Maar evengoed kan een extra receptie of maaltijd gekoppeld worden aan een bedrijfsbezoek bij ons!

Goed om te weten

Prijs Volwassene

12 euro per persoon inclusief degustatie

Prijs kinderen

8 euro zonder oesterdegustatie
Kinderen tot 12 jaar

Groepen

Groep vereist van minimum 17 personen
Indien minder geldt de forfaitprijs van 200 euro.

Toegankelijk

Parcours is toegankelijk (mits enkele kleine drempels)

Regenweer

Bezoek in de koudere maanden? Voorzie je kledij hierop met eventueel een dikkere jas/sjaal/muts.

Datum

Een rondleiding kan iedere dag ingepland worden, behalve op dinsdag & zondagnamiddag.

Aanvraag bezoek

Oester degustatie, oester bezoek Oostende
X